kolmapäev, 4. juuli 2018

Minu lõpukollektsioon VAMPSIK

Olen juba mõned nädalad olnud Viljandi Kultuuriakadeemia vilistlane! Juhei!
Kollektsiooni jaoks sain inspiratsiooni Jämaja ja Mustjala kampsunitest. Kasutasin nende lõikelisi lahendusi ning tegin mõningaid muudatusi. Lisasin kahele jakile taskud, kinnituseks trukid ning tegin teksadele iseloomulikud tepingud. Õmblemisel kasutatud teksakangas ja puuvillane kangas on tootmisjäägid.
Esimene ja teine jakk said tehtud Mustjala ainetel. Iga jakk sai nime selle järgi, millist puuvillast kangast on lõikekohase kandina kasutatud. Esimene on punane jakk:


Teise jaki nimi on kollane, kuid hellitavalt kutsun seda "kala" jakiks. Seda just klapiga taskute pärast, kuna õmblemise käigus tundus, et need klapid on nagu kalapead, sealt ka selline nimi.




Kolmanda jaki nimi on sinine ning hellitavalt kutsun ma teda "volduks", kuna seljal on voldistik. Jakk sai inspiratsiooni Jämaja kampsunist ning vanasti aeti seljal olev voldistik hästi "kikki", kohati pandi isegi puupilpaid voldistiku vahele, et see hästi hoiaks. 


Kõik jakid käisid ka OmaMoe etendusel Tartus Eesti Rahva Muuseumis ning praegu on võimalik neid näha Viljandi Linnagaleriis 8. juulini.
Jakkide kohta saab ka lugeda artiklit Saarte Häälest.

Rõõmus vilistlane :) Foto: Argo

Suur tänu kõigile, kes on mind terve selle nelja aasta jooksul aidanud, toetanud ja kaasa elanud! 

Lõpukleidi õmblesin ka ise! :)

Fotod lõpukollektsioonist on tehtud Sandra Urvaku poolt.

1 kommentaar:

  1. Mulle meeldivad vaga Sinu jakid.Oled vaga tubli!Lopukleit oli vorratu ja ise veel vorratum.Edu ja pealehakkamist oma toodes.tootsikad

    VastaKustuta