esmaspäev, 21. jaanuar 2019

Muhu sõrmkindad vol. 4

Kultuuriakadeemia lõpetamisest on nüüd juba üle poole aasta möödas!?! Uskumatu kuidas aeg on lennanud. Kuid õppimist pole veel seljataha jätnud, hetkel õpin Tallinna Tööstushariduskeskuses kergete rõivaste rätsepa eriala, mis kestab 2 aastat.

Käsitööd pole ka unarusse jätnud, ikka vardad käes ja nii mõnedki paarid kindaid on vahepeal valmis saanud, kuid kõigepealt näitan teile neid kõige värskemaid.
Detsembri alguses leidsin ühest facebooki grupist, et otsitakse Muhu sõrmkindaid, pakkusin siis endagi variandid välja, kuid tegema hakkasin hoopis Muisi pildi järgi neid imekauneid Muhu sõrmkindaid, mida ma olen nii kaua aega kududa tahtnud aga pole kunagi selleks aega leidnud. Nüüd siis see aeg kätte jõudnud.

http://www.muis.ee/museaalview/2008233
Ma pole varem 12/2 lõngaga kudunud, seega tuli lõnga hakata otsima ning hiljem seda ka värvima. Kuna mul kodus oli veel lõngu, mida värvida, siis viskasin ka need potti. Muideks, see lillakas lõng oli algselt hoopis selline halelilla aga välja tuli just siuke mõnus toon.

Kinnaste kudumisel muutsin veidikene mustrit, kuna 40 silmust vardal jäi siiski liiga paljuks. Sõrmede vahele tegin väikseid vahvaid mustreid. Valged täpid labaosas ja punased randmel on peale silmatud. Kudumisel kasutasin ikka 1,25 varrast ning seekord 12/2 lõnga. Tänaseks on kindad juba uue omaniku juurde rännanud :)



Pildistamise eest tänan Argot :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar